Z przyjemnością chcielibyśmy poinformować, że podczas Targów Smaki Regionów odbywających się 24 września w Poznaniu firma SOK POL Prządak Małgorzata otrzymała certyfikat i oznaczenia przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski.
Z rąk Wicemarszałka Krzysztofa Grabowskiego certyfikat odebrało 7 nowych członków oraz 3 producentów, którzy nie odebrali certyfikatu wcześniej:
1. Restauracja Vine Bridge z Poznania
2. Mleczarnia Naramowice z Poznania
3. Smak Tradycji Irena Olejniczak z Włoszakowic
4. SOK POL Prządak Małgorzata z Trzeka
5. Beata Maria Peksa oraz Oskar Peksa z Przyborowa
6. Piekarnia Sarnowska z Dąbrówki
7. Restauracja Villa Aurora Kameleon Ilona i Robrt Gruszczyńscy z Gołaszyna
8. Gospodarstwo Ekologiczne Stanisław Suchorski ze Zbąszynia
9. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne ,,Naturplon“ Rafał Dendek z Okonka
10. Gospodarstwo Rolnicze ,,Jachna“ Hubert Karolczak ze Śmiłowa
W chwili obecnej Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska liczy już 122 podmioty.
Godło na produktach ułatwia konsumentom i turystom odnalezienie, a także spróbowanie regionalnej żywności. Przynależność do Sieci sprowadza się do stosowania ustalonych kryteriów uczestnictwa, wspólnego marketingu i działań na szczeblu regionalnym oraz europejskim. Do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska są zapraszane: gospodarstwa rolne, gospodarstwa agroturystyczne, zakłady przetwórstwa żywności, sklepy i restauracje, które pod szyldem Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska będą oferować wysokiej klasy produkty i dania.
![]() |
![]() |
![]() |